perjantai 4. elokuuta 2017

Häämatkasuunnitelmia

Aikaisemmin keväällä ja kesällä kirjoittelin postaussarjaa potentiaalisista häämatkakohteista ja jaoin vinkkejä tuntemistani kohteista, jotka mielestäni sopivat honeymoonin viettoon (nuo kirjoitukset pääsee lukemaan 'honeymoon'- ja 'häämatka' -tägien alta). Rakastan matkustelua ja uusiin maihin ja kulttuureihin tutustumista.

Matkoistani osan olen tietysti tehnyt R:n kanssa, ja hän onkin loistavaa matkaseuraa. Meitä yhdistää reissuilla kiinnostus alueen historiaan ja paikalliseen elämään sekä tarve nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Tähän asti lomabudjettimme on ollut aina niin pieni kuin mahdollista ja yöpyminen on tapahtunut vaatimattomissa pikkuhotelleissa. Majapaikka ei ole ollut erityisen tärkeä, koska hotellissa on piipahdettu ainoastaan nukkumassa ja syömässä aamupalaa. Häämatkalla hotellialueella ja huoneessa tulee kuitenkin ehkä oleiltua enemmän, joten silloin haluamme panostaa majoitukseen kirjaimellisesti enemmän kuin koskaan. Toki hienot puitteet vaikuttavat tunnelmaan muutenkin, ja hyvätasoisten hotellien etuna ovat kattavat ruokamahdollisuudet, aktiviteettitarjonta ja lukuisat muut palvelut.

Mihinkäs sitä lähtisi?      Kuva
Häämatkakohteen idea taisi tulla alun alkaen minulta. Olen koko ikäni haaveillut safarista Afrikassa luonnon ja eläinten keskellä, mutta ajatellut sen olevan mahdoton unelma. Vasta viime keväänä tajusin, että sitä se ei kuitenkaan itse asiassa ole. Matka toki vaatii kukkaronnyörien kiristelyä ja ahkeraa säästämistä, mutta on silti mahdollinen toteuttaa. Säästämiseenhän tässä häähommassa on jo totuttukin, ja reissu on takuulla kaiken sen väärti.

Koska Afrikan tasangoille päästäkseen täytyy matkustaa niin pitkään, jäisi vajaan viikon mittainen safari yksistään vähän lyhyeksi häämatkaksi. Niinpä mietimme lisäksi rantakohteen, johon voisimme luonnon helmasta lennähtää toiseksi viikoksi. Ensimmäisenä mieleen tuli upean valkohiekkainen Sansibar, joka kuitenkin sopii ehkä paremmin ahkerammille auringonpalvojille kuin me. Sen sijaan Mauritiuksella on kauniiden rantojen ja kirkkaiden vesien ihastelun lisäksi muutakin tekemistä, kuten patikointia ja järjestettyjä retkiä ympäri saarta. Koska olen itsekin kunnostautunut retkien vetäjänä, ovat retkioppaan paikallistuntemus ja ammattitaito minulle tärkeitä. Voimme toki vuokrata kulkupelin ja seikkailla osan ajasta oman nokkinemmekin.

Kun kohteesta oli päästy selvyyteen, varasimme ajan matkatoimistoon. Vaikka pidänkin itseäni kotuullisen kokeneena reissaajana, en ole koskaan aikaisemmin käynyt Afrikassa enkä tunne luottavia paikallisia toimijoita. Koska häämatka on muutenkin spesiaali juttu, turvaudumme sen kanssa mieluusti matkanjärjestäjän apuun. Kesäkuun alussa pidettiinkin ensimmäinen matkapalaveri.

Kuva
Reilun tunnin jälkeen puhkuin intoa ja hypähtelin onnessani ilmaan kotimatkalla. Alustavien suunnielmien mukaan safarimme kestää n. 5-6 päivää ja sijoittuu Tansaniaan. Tarkoituksena on liikkua Avarasta luonnosta tutuissa maisemissa Ngorongoron kraaterissa ja Serengetin kansallispuistossa. Reitin varrelle mahtuu muitakin paikkoja, jotka ovat luonteeltaan ja maastoltaan hieman erilaisia. Safarilta palattuamme lennämme viikoksi Mauritiukselle lekottelemaan.
 
Kuva
Kuulostaako ihan vähän ihanalta!? Minun mielestäni ainakin! 8) Olen melkein yhtä innoissani häämatkasta kuin itse häistä. Unelmoin jo ihan täysillä norsujen, kirahvien, leijonien ja muiden otusten bongailusta safarilla ja tottakai myös snorklailusta Mauritiuksella. Olen valmistautunut reissuun jo hankkimalla järjestelmäkameraani teleobjektiivin, joka tuo kohteet paljon lähemmäksi kuvaa varten (olisin kyllä jossain vaiheessa hankkinut objektiivin joka tapauksessa, mutta nyt oli hyvä sauma). R puolestaan osti kesäksi parit vaaleat housut, koska kaikki tällä hetkellä käytössä olevat alaosat ovat tummia. Musta ja tummansininen ovat safarilla huonoimmat mahdolliset värivaihtoehdot, koska hyttyset iskevät ahneimmin kiinni nimenomaan niihin.

Ngorongorossa ja Serengetissä on hyvällä tuurilla mahdollisuus nähdä luonnossa ns. big five eli leijona, elefantti, leopardi, sarvikuono ja puhveli. Kaikkien näkeminen yhdellä reissulla olisi jo hyvää tuuria, mutta osan eläimistä näkee takuuvarmasti. Safarilla yöpyminen tapahtuu eräänlaisissa "teltoissa", jotka kuitenkin ovat aika kaukana äitini ja isäni varastossa lepäilevästä 30 vuotta vanhasta kupoliteltasta, josta on kadonnut yksi metallinen tukikeppi ja jonka katto vuotaa sateella. Safarimajoja voisi luonnehtia ennemminkin luksusteltoiksi, ja majoitusalueilla on tasosta riippuen tarjolla myös mm. ravintolapalveluita, tenniskenttiä ja uima-altaita.

Kuva
Varausvaiheessa voi toki valita, kuinka paljon rahaa majoitukseensa haluaa käyttää. Safarilla meille riittää aivan hyvin ei-se-kaikkein-kallein teltta, niin oravannahkat riittävät hienoon hotelliin sitten Mauritiuksella. En ole eläissäni ollut yötä hotellissa, jolla olisi enemmän kuin kolme tähteä, joten häämatka on siihen hyvä tilaisuus. Koska Mauritiuksella on ilmeisesti hieman hankalahkoa löytää hyviä paikallisia ravintoloita, voisimme tämän kerran nautiskella hotellin vaivattomasta täysihoidosta, josta siitäkään ei ole kummallakaan aikaisempaa kokemusta.

Kuva
Kuva
Haluaisimme lähteä matkalle häitä seuraavalla viikolla, esimerkiksi keskiviikkona. Silloin reissu olisi riittävän lähellä häitä tuntuakseen hanimuunilta, mutta kuitenkin tarpeeksi monta päivää juhlien jälkeen, että välissä ehtisi hieman huokaista. Lennot on tarkoitus varata n. 11 kuukautta ennen matkaa heti niiden tultua myyntiin, koska silloin ne saa yleensä parhaaseen hintaan. Muut komponentit voi varata heti sen jälkeen.  Nyt odottelemme matkatoimiston tarjousta, että pääsisimme valitsemaan majoituksia ja sopimaan tarkemmin kaikista matkaan liittyvistä asioista. Sitten kun varaukset on tehty, alkaa koko juttu varmasti tuntua huomattavasti todemmalta kuin tämä päiväuni, josta nyt olen kertonut. En malttaisi millään odottaa!

Löysin muuten hauskan "Millainen häämatka sopii sinulle" -testin, joka kertoi minun olevan seikkailijasielu ja suositteli häämatkakohteeksi Borneota. :D Teepä sinäkin testi täällä ja kerro sitten, millainen häämatkailija olet!


6 kommenttia:

 1. vau mitä suunnitelmia! ihan parasta jos pystyy vielä yhdistämään monta kohdetta yhdellä reissulla :) meillä ei ainakaan vielä ole tullut mitään kunnon ahaa-elämystä häämatkakohteen kanssa.. sitä odotellessa, sillä kuten sanoit, lennot/matkat olisi hyvä varata aika pian niiden tultua myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille kaksi kohdetta passaa hyvin, koska emme kuitenkaan ole niin rannalla viihtyviä ihmisiä, että jaksaisimme kaksi kokonaista viikkoa vain lökötellä. Sellaiseenhan esim. Seychellit tai Malediivit ovat ihan omiaan. Mä en vaan varmaan ihan täysin tule uskomaan että tällainen juttu voisi oikeasti toteutua ennen kuin istun lentokoneessa. :D

   Poista
 2. Voi luoja muutuin juuri kateudesta vihreäksi!! Me mennään "vain" Mauritiukselle, mutta Afrikka ja safari on ehdottomasti tulevaisuuden toivelistalla! Jään siis malttamattomana odottamaan kuvia ja kertomusta teidän honeymoonilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas odotan innolla teidän "vain Mauritiuksen" lomakuulumisia ja imen itseeni kaikki vinkit ja fiilistelyt! :D Te ehditte varmasti safareilemaan sitten vähän myöhemmin. :) Lupaan jakaa auliisti kokemukseni sieltä, jahka nyt ensin saataisiin paketti kasaan ja sitten vuoden kuluttua päästäisiin itse reissullekin.

   Poista
 3. Ihanan kuuloinen setti! Safari olisi minullakin toivelistalla... En tiedä, toteutuuko häämatkalla, mutta toivottavasti joskus muulloin, jos ei silloin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmassa on niin hurjasti paikkoja, joissa haluaisi niin kovasti käydä. Pitää koluta niitä aina tilaisuuksien mukaan, ja eiköhän teillekin vielä tilaisuus safarille lähtöön sukeudu! :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)