lauantai 22. heinäkuuta 2017

Wild Flower Power

Eräs ystävämme kävi vähän aikaa sitten kylässä, kun R oli luvannut antaa hänelle tietoteknistä tukea tabletin kanssa. Hän kävi meillä ensimmäistä kertaa ja toi lahjaksi kukkia. Mutta ei mitä tahansa kukkia, vaan itse kerätyn ja sidotun luonnonkukkakimpun. Miten kaunis se olikaan! Ja niin hienosti koottu, että se olisi sopinut erinomaisesti jopa rennolle kesämorsiolle.

Jotkut muistavatkin varmaan, miten kuukausi sitten intoilin luonnonkukista ja pohdin niiden käyttöä hääkoristelussa. Kun nyt sain upean, runsaan kesäkimpun käteeni, heitin vitsillä komeuden tekijälle, että "arvaapas kuka saakin tehdä meidän häihin asetelmat". En odottanut heittoon vastausta, mutta aiheesta virisikin pitkä keskustelu.


Ilmeni, että kyseinen henkilö harrastaa kukkien, nimenomaan luonnonkukkien, asettelua. Hänellä oli juuri viime viikolla erään paikallisen tapahtuman yhteydessä oikein oma näyttelykin, jossa on esillä hänen kokoamiaan luonnonkukkakimppuja. Ja hän sanoi, että tekisi ilomielin kukka-asetelmat myös meidän häihimme.

Olen ehkä hieman innoissani! Tämän ystäväni sisko on floristi ja tytär hortonomi, joten kukkaihmisiä ovat siis koko porukka. Suunnittelimme jo hieman, millaisia häiden asetelmista voisi tulla. Tällä hetkellä ideana on kylvää pöydät täyteen hopeansävyisiä säilyketökkejä, joihin laitetaan tuuheaksi palloksi ihanaa valkoista väinönputkea (se kuulemma kukkii heinäkuussa, karisee vähemmän kuin koiranputki ja näyttää sievemmältä). Buffetpöytään, kahvipöytään ja pariin muuhun strategiseen paikkaan tehdään isommat asetelmat, joissa käytetään vaaleanpunaisen, valkoisen ja violetin sävyisiä kukkia sekä sopivasti vihreää. Ystäväni luetteli jo hirmuisen litanian erilaisia tämänvärisiä kukkia, joita voisi käyttää (ja joista suurimmasta osasta en ollut edes kuullutkaan...). 

Sovimme, että pidämme lähempänä häitä palaverin ja mietimme tarkemmin kukkasten määriä, lajikkeita ja asetelmien ulkomuotoa. Hyvä syy leipoa kakkua ja höpötellä mukavia naisten kesken. ;) Jossain vaiheessa pitää myös sopia milloin, miten ja mistä kukat kerätään. Yksin asetelmien tekijän ei tosiaankaan tarvitse hommaa hoitaa, vaan kasaamme siihen hyvät apujoukot ja lainaamme joltakin auton kukkien kuljettamista varten. Olen tosi iloinen, että tämä osa-alue järjetyy näin helposti ja mukavasti! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi :)