tiistai 25. heinäkuuta 2017

Musiikkia, maestro!

Reilu viikko sitten raapustin ensimmäisen tehtävälistamme ja kirjasin sinne, että heinäkuun loppupuolella pitäisi alkaa tutkia bändivaihtoehtoja häitä varten. Tajusin, etten ollut koko bändiasiaa ajatellut yhtään, ja kohtapuoliin saattaisi olla jo parhaat orkesterit varattuina. Bändi luo juhlaan kuin juhlaan ihan omanlaisensa tunnelman, joten mikäli löytäisimme hyvänhintaisen porukan, haluaisimme ehdottomasti hääiltaan elävää musiikkia. Olen itsekin soittanut bändissä, joten tiedän musahommista edes pikkuisen jotain ja osaan arvostaa hyvien soittajien taitoja.

Kuva
Meillä on ollut töissä pari viimeistä viikkoa aivan kuolemanhiljaista. Lähes koko toimistoporukka on lomalla ja niin ovat ilmeisesti asiakkaatkin, kun puhelin on soinut niin harvakseltaan. Tämä on siis ollut erittäin hyvä tilaisuus paikata näitä hääsuunnittelun vähemmälle huomiolle jääneitä osa-alueita. Viime viikolla naputtelimmekin kahden kollegani kanssa hakuriville Buukkaa Bändi -sivuston osoitteen ja rupesimme käymään läpi valikoimaa.

Bilebändejä näyttäisi tästä maasta löytyvän pilvin pimein. Ikävä kyllä useiden hinnat alkoivat kakkosella ja loppuivat kolmeen numeroon, ja ihan niin paljoa emme pysty musiikkiin panostamaan. Monien bändien kotipaikka oli lisäksi aika kaukana, joten matkakuluista kertyisi jo jonkinmoinen summa. Onneksi kekseliäs työkaverini hoksasi katsoa konservatorion omia bändejä heidän Esiintyjäpalveluistaan, joka näyttäisi tarjoavan monenmoista kokoonpanoa kaikenlaisiin kinkereihin. Etenkin keskisuomalaisten hääparien kannattaa tutustua tähän sivustoon, sillä suurinta osaa näistä bändeistä ei melko perusteellisellakaan selailulla tullut vastaan Buukkaa Bändissä, jossa yhtyeitä ei pysty rajaamaan juuri mitenkään muuten kuin päivämäärän perusteella.

Kuva
Kuuntelimme ääninäytteitä, etsimme keikkavideoita Youtubesta ja fiilistelimme hyviä biisejä työpöytiemme ääressä. Raati arvioi jatkoon kolme kokoonpanoa, jotka kaikki löytyivät konservatorion listoilta: bilebändit Pallomeri, Mimosa ja Cubic. Illalla pistimme R:n kanssa jortsut pystyyn kotosalla ja kuuntelimme yhdessä kaikkia kolmea bändiä. R:n tanssijalan sai ehdottomasti eniten vipattamaan Mimosa, jonka biisivalinnat upposivat häneen parhaiten. Paras lauluääni puolestaan oli mielestämme Cubicin laulajalla. Pallomeri ei niin kauheasti R:ää sytyttänyt. Lähetin kuitenkin kaikille kolmelle sähköpostia ja kysyin hintaa 3 x 45 min soitannolle. Sunnuntaina saimme viimeisenkin vastauksen ja pääsimme tekemään päätöksiä.

Cubicin pyytämä keikkapalkkio menee heittämällä yli budjettimme, joten heihin meillä ei ole varaa. Pallomerikin oli hiukan kalliimpi, kuin mitä alun perin olin bändistä ajatellut maksaa. Mimosa taas pysyi juuri sopivasti budjetissa. Kun heidän esiintymisensä vielä miellytti meitä kumpaakin, oli valinta helppo. Eilen illalla lähti bändiläisille sähköposti varauksestamme. Jee, meillä on bändi!

Kuva
Näin asiakkaana mieltäni rauhoittaa huomattavasti se, ettei bändi peru tuloaan ainakaan sairastumisten vuoksi. Heillä on kuulemma hyvä tuuraajakaarti, josta tarvittaessa saadaan henkilö paikkaamaan kipeänä olevaa. Biisilistalta saamme valita suosikkeja ja inhokkeja, joiden perusteella bändi koostaa illan musiikkiannin. Häävalssimme löytyykin jo valmiina heidän ohjelmistostaan, ja he toteuttavat myös yhden toiveen listan ulkopuolelta.

Hääpaikallamme on viime viikonloppuna biletetty ja musisoitu oikein kunnolla, kun siellä on järjestetty jo 18. kertaa vaihtoehtofestari Naamat. Ehkäpä luitkin Hesarista hauskan jutun asiaan liittyen? :)


2 kommenttia:

 1. Oi, meilläkin oli bändinä Mimosa, huikea valinta jota ette varmasti tule katumaan! Ihana ja visuaalisesti hienosti tehty blogi sulla, ilo lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hyvä kuulla, että olette olleet tyytyväisiä Mimosaan! :) Esittelyvideoilla heillä ainakin oli mahtava meininki päällä.

   Kiitos myös kovasti kehuista! ^^ Kirjoitan blogia sydämellä.

   Poista

Ilahdun kommentistasi :)