maanantai 23. tammikuuta 2017

Meidän juhlapaikka

Kävimme syksyllä katsomassa yhteensä neljää eri juhlatilaa Jyväskylän lähistöllä. Kirjoitin noista paikoista myös blogiin, joten voit käydä kurkkaamassa kuvaukset täältä. Kolmannen paikan jälkeen yksi ystävistäni alkoi ihmetellä, eikö vieläkään ollut löytynyt hyvää paikkaa. Kaikkihan ne olivat hyviä! Mutta kaikki eivät olleet meidän näköisiä. Valinta ei tosiaan ollut kovin helppo, ja sitä piti miettiä jokunen tovi. Teimme Exceliin plus- ja miinuslistauksia ja pohdimme etäisyyksiä ja kustannustannuksia. Kyselin alustavia hintoja pitopalveluilta saadakseni kuvan siitä, oliko hinnassa iso ero, jos ottaisi juhlapaikan vapaavalintaisella pitopalvelulla vs. paikan, jossa pitopalvelu kuului pakettiin. Vaikka hinnat eivät olleetkaan vielä tarkkoja, tuli pelkän tilan vuokraaminen ja ruokien metsästäminen muualta selkeästi edullisemmaksi.

Mihin sitten päädyimme, jos kaikki paikat olivat kivoja? Meidän juhlapaikkamme on (rumpujen pärinää) Tuomiston tila Muuramessa. Ja olemme siitä todella innoissamme! :)


Tilan nettisivuilla on aika huonot kuvat, joten paikkavaihtoehtoja kartoittaessamme ohitimme sen ensin kokonaan (Omistaja kertoikin myöhemmin, etteivät he oikeastaan mainosta paikkaa ollenkaan. Jotenkin hääparit ovat silti aina löytäneet tiensä paikalle.) Ahkeran lisägooglettelun seurauksena löysin kuitenkin eräästä blogista kirjoituksen, jossa oli paljon kuvia paikalla järjestetyistä häistä. Ja noissa kuvissa tila näyttikin oikein hienolta!

Sovimme tapaamisen kihlajaisten jälkeiselle sunnuntaille, ja lähdimme lokakuisen koleassa sateessa paikkaa katsastamaan. Esittelijä oli tosi mukava, ja saimme ihan rauhassa katsella ympärillemme. Juhlasali on kunnostettu vanhaan navettaan, ja vanhahtava tunnelma on onnistuttu säilyttämään hyvin. Rakennus ei ulkoapäin ole mitenkään erityisen näköinen, mutta sisältä tosi hauskasti toteutettu.
Riihipihalla voi ottaa alkumaljat ja käydä jaloittelemassa. Sade sai kaiken näyttämään aika harmaalta.
Ulko-ovesta astuessaan pääsee tilavaan eteiseen, jossa on karjakeittiö eli buffetpöytä tarjoiluita varten, pitopalvelun nurkkaus, vessat ja ovet juhlasaliin ja vanhaan talliin. Perältä menee myös portaat yläkerran erilliseen oleskelutilaan.


Juhlasali on iso. Siellä on vakiovarusteina kaksi pitkää ja leveää pöytää, ja käytävän keskelle saa halutessaan rakennettua vielä yhden, vähän kapeamman pitkän pöydän. Hääparin pöytä on salin perällä. Tilan seinät ovat upeaa valkoista kiveä, ja pienistä ikkunoista tulee sopivasti valoa tunnelman luomiseksi. Kuvassa näkyy takka, jota voi halutessaan lämmittää. Tila ei nimittäin kuumene kesähelteilläkään liian kuumaksi. Jos taas iskee kylmin kesä miesmuistiin (toivottavasti ei!!), voidaan tilaan ennen juhlaa puhaltaa putkia pitkin lämmintä ilmaa, niin vieraiden ei tarvitse ottaa toppatakkeja mukaan.

Salin yläkerrassa on lisää istumapaikkoja pienemmissä pöydissä. Hyvä puoli tässä on se, että yläkerrassa istuvat vieraat eivät ole kokonaan eristyksissä muista, sillä hääparin pöydän näkee kaiteen yli ja ohjelmaa voi seurata ylhäältä käsin. Yläkerrassa on vintin lisäksi erillinen iso oleskelutila sohvineen ja pöytineen. En tiedä vielä, mihin käyttöön tämä meillä tulee, mutta mahdollisuuksia on monia.


Eteisestä pääsee vanhaan talliin, joka on monissa häissä palvellut baarina. Tästä innostuin aivan erityisesti! Tila on pieni ja tunnelmallinen, ja sopii aivan loistavasti juuri juomien tarjoiluun illalla. Päässäni alkoi heti vilistä ideoita tilan koristeluun.


Näiden lisäksi pihapiirissä on pieni lato, isohko riihi ja tanssinavetta, jossa on tilaa bändille. Ladossa (kuvassa oikealla) on kuulemma ollut jos minkälaista toimintaa, viime kesänä se on esimerkiksi toiminut miesten "salaisena" viskibaarina. :D Tanssinavetan isot ovet saa sepposen selälleen niin, että väki voi jorailla niin sisällä puulattialla kuin ulkona nurmikolla.

Sellainen paikka se! Tänne voi kehitellä vaikka mitä kivaa ja koristella tosi monipuolisesti. Ensin miettimänämme päivänä tila oli jo varattu muuhun käyttöön, sillä siellä järjestetään silloin eräs musiikkitapahtuma. Halusimme kuitenkin juuri tämän paikan, joten joustimme päivän kanssa viikolla. Häitämme juhlitaan täällä siis 14.7.2018. :) Can't wait!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi :)